Радови на ревитализацији Голубачке тврђаве наставиће се и после истека рока у јуну 2016. године. До тада ће у оквиру текућег пројекта бити завршени тунел са обилазницом, посетилачки центар, обалоутврда, археолошка ископавања и део саме тврђаве, тврди за "Новости" Клаус Капер, директор аустријске канцеларије "Ада" у Београду, преко које Европска унија уплаћује средства за реализацију пројекта.
ЕУ је издвојила 6,6 милиона евра за очување и уређење голубачког комплекса. Рок који је раније поставила за крај радова, 30. јун 2016, сад је већ сасвим извесно, биће пробијен. Уговор о продужетку још није потписан. Уколико се то у скорије време не догоди, велики део средстава намењен за обнову средњовековног здања могао би бити враћен у њене фондове, а обавезе око даљег финансирања радова преузела би Србија.
- ЕУ и Аустријска развојна агенција намеравају да наставе са финансирањем радова на реконструкцији Голубачке тврђаве - тврди Капер. 
- Овај пројекат сматрамо изузетно значајним за развој источне Србије, о чему постоји и консензус са српским властима. У овом тренутку се бавимо финализацијом планова за наставак активности после јуна 2016, како не би дошло до застоја у радовима. То практично значи да ће тврђава бити у потпуности реконструисана.
Као главни разлог за кашњење наш саговорник наводи проблеме са пројектном документацијом.

- У пројекту архитекте Марије Јовин су, између осталог, готово недостајале геодетске подлоге и резултати геолошких и конзерваторских истраживања, која се према Закону о планирању и изградњи морају спровести пре израде самог пројекта - каже Капер.
НАЈСПОРИЈЕ НА БЕДЕМИМАРадови на самој тврђави највише касне. Раније се говорило да ће бити изабран подизвођач за реконструкцију, јер предузеће "Орнамент" нема капацитете да тај посао заврши. "Орнамент" је посао добио путем тендера, јер је понудио чак 500.000 евра нижу цену од оне коју је пројектант предвидео.
- Не видимо потребу за избор подизвођача. Допуном недостајуће пројектне документације и завршетком тунела са обилазницом биће отклоњени сви проблеми - тврди Капер.
- На пример, пројектант је, без претходног истраживања, претпоставио да се под водом налазе остаци зидова или чврста стена некадашње палате, потопљене приликом изградње хидроелектране Ђердап. Испоставило се да се под водом налази слој муља дебео 2-3 метра. Изградња зидова на таквој основи би довела до потпуног урушавања палате.
Према Каперовим речима, тренутно се проналази техничко решење које ће обезбедити да палата буде изграђена на стабилним основама. Радове је, додаје, успорио и интензиван саобраћај који свакодневно пролази кроз Голубачку тврђаву.
- Практично, једина равна површина унутар тврђаве на којој је могуће поставити кран је заправо пут којим дневно прође и више десетина тешких камиона. Завршетком тунела са обилазницом биће могуће обезбедити пун ангажман радника и технике.
Голубачки комплекс обнављају три фирме - "Орнамент - инвестинжењеринг" ради тврђаву, "Планум" измештање тунела који је ишао испод Тврђаве, а "Кото" гради нови визиторски центар и једини поштује задате рокове.
- На свим овим сегментима су ангажоване домаће компаније које су изабране на тендеру. Једна од њих је и "Планум", српска компанија са великом традицијом и искуством у извођењу оваквих радова. Нажалост, финансијски проблеми које "Планум" има су довели до кашњења радова током зиме. Сада су ти проблеми решени. Прошле суботе пробијен је тунел поред тврђаве. Ускоро можемо да очекујемо и потпуно измештање саобраћаја на које се чекало осамдесет година.